joydivision

Alla inlägg den 29 september 2012

Av Peter - 29 september 2012 17:30

Tittade på ett intressant TV-program tidigare i veckan. Dox sände ett program om mobbing som hette Bully. Om ni inte såg det, leta upp det på SVT-play eller liknande. Verkligen sevärt program!


Där berättar man om ett antal barn/ungdomar som på olika sätt blivit mobbade. Man berättar för vad, hur och så vidare. Personerna och deras anhöriga berättar om hur mobbingen påverkat deras liv. Som sagt, precis som vanligt en exremt bra dokumentär som Dox visar oss!

Efter att ha sett denna dokumentär väcktes några frågor hos mig... Jag inser att idag är människor mer vakna än nånsin inför fenomenet mobbig. Man pratar hela tiden om rasism och mobbing av invandrare, sexualitet och mobbing av t ex HBT-personer, man pratar om fattiga barn och deras utsatthet i skolan när det gäller rika ungar som mobbar fattiga ungar. Kort sagt, det har gått många år sen lärarna avfärdade mobbing med "Det låter vi barnen lösa själva" och "Barn kan ju vara så elaka". MEN, för säkerhets skulle vill jag förtydliga:
-Det finns fortfarande många mobbade barn och det finns fortfarande mycket att göra-


Vad som verkligen fick mig att tänka efter var situationen i dagens samhälle. Som jag skrev innan har vi ett samhälle som är mer vaket inför mobbing och diskriminering än nånsin samtidigt som TV-bolagen sänder mer mobbingTV än nånsin.

Varför???


Om ett barn tittar på Idol, Big brother, Ung och bortskämd, Hells kitchen, Talang osv osv, VAD lär sig det barnet? Jo att det är ok att förolämpa andra, att det är ok att prata skit och gadda ihop sig mot någon. Att intriger och mobbing är helt ok samt att "För att nå sitt mål är _ALLA_ medel tillåtna.

Ofta ser man unga människor i dessa program som stolt säger "Jag är en bitch och jag gör allt för att vinna" varpå dom gaddar ihop sig mot en person som ganska snart kan se sig utröstad.

NÄR blev det positivt laddat att presentera sig som "bitch"?

Vinner samhället som helhet på att uppfostra en generation som anser att man får säga vad som helst och göra vad som helst för att nå sitt mål oavsett vad som händer? Om en konkurrent tar livet av sig är det helt ok att vara en av dom som driver personen till självmordet.

Ska "kniven i ryggen" vara ett legalt sätt att ta sig fram? Och är framgång och tid i rampljuset så jävla viktigt att man gör vad somhelst för det?


För mig går det inte ihop helt enkelt... För mig är det inte aktuellt att behandla folk på det sättet dokusåporna och realityTV säger att man ska. Men jag märker hos många att det är så man tänker.


Är det verkligen SÅ viktigt att synas i TV?


jag vet inte... inte för mig iaf.

Presentation

Omröstning

Vilken är bästa jullåten genom tiderna?
 White Christmas
 O helga natt
 Snart kommer änglarna att landa (Lundell)
 A fairytale of New York (The Pogues)
 Feliz Navidad
 Last Christmas (Wham)
 Santa Claus is coming to town (Springsteen)
 Nån annan???

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards