joydivision

Alla inlägg den 26 maj 2014

Av Peter - 26 maj 2014 08:35

Ja... Dan efter EU-valet. Önskar jag kunde sälla mig till den chockade gruppen som på ett högtravande moralistiskt sätt inte kan förstå hur det kunde gå såhär... Tyvärr går inte det, detta har jag anat dom senaste åtta åren. Att missnöjespartier skulle göra ett starkt val har stått pinsamt klart de senaste veckorna inför valet och nu är resultatet här!

Den intressanta frågan är ju inte hur det kunde hända, det är enkelt. Nej den intressanta frågan är "Vad gör vi nu?"


Hittills har folk valt att till stor del blunda för problemet... Problemet är inte grupper av nynazister vs grupper av extrem vänster utan problemet är att folk väljer att inte se hur dom styrs av andra...


Visst, vi har hög arbetslöshet i sverige idag, både bland invandrare och svenskar. Vi har en fattigdom och uppdelning i grupper som vi egentligen inte haft sen början av nittonhundratalet, vi har ett samhälle där rika blir rikare och fattiga blir fattigare. Ett samhälle där vanliga arbetare tvingas till socialbidrag för att lönen inte räcker, ett samhälle där ungdomar lämnas utanför samhället och aldrig får en chans att jobba och flytta hemifrån medan pensionärer utnyttjas av kommuner och företag som billigare arbetskraft.


Men vems är felet? Är det invandrarna? Är det nynazisterna? Eller vem kan det vara som vinner på att bussa ihop dessa grupper och få hela moralsverige att diskutera slagsmål på gator och hårdare tag mot brottslingar?

Jag har sagt det förut... Enligt mig är dom stora vinnarna de personer som plockar ut skyhöga löner ur sina företag medan dom låter låglöneländer tillverka deras produkter. Bank och försäkringsdirektörer som utnyttjar ett bonussystem som ger dom mer pengar än någon människa ska kunna tjäna. Ett kungahus som lever jetsetliv på våra skattepengar. En kyrka som trots att ingen använder den äger otroliga mängder pengar, mark, fastigheter och konst. Hur kan det vara rätt?


Det är lätt att söka syndabockar för oss "små" människor... Och som det känns styrs vi åt två håll här, antingen åt de främlingsfientliga som attackerar invandrare som enligt dom lever lyxliv på socialbidrag eller är brottslingar eller styrs vi in i vänstersvängen som slåss mot demokrati. Och märk väl, dessa två grupper vi ser ute på gatorna är vanliga medelklass och underklass. Det är missnöjda arbetslösa och andra fattiga grupper. Och medan dessa båda grupper slåss mot varandra fortsätter tidningarna skriva om kaoset på gatorna och helt omarkerade låter vi alla dessa höjdare bränna våra pengar för egen vinning i form av bonussystem, fallskärmar och skyhöga löner.


För om vi tänker efter... Vem blir rik på socialbidrag? Det blir ingen... varken invandrare eller svenskar... varken folk i förorterna eller på landet...


Min stora önskan är att alla låginkomsttagare, alla som går på soc, alla ensamstående som inte har råd att skaffa julklappar åt ungarna eller åka på semester, alla arbetslösa, alla invandrare, alla missnöjda sverigedemokrater och alla ni som inte gick och röstade igår går samman... Ställ upp bredvid varandra och fråga makthavarana vad dom gjort för att förbättra vår situation de senaste åren!

För fakta kvarstår... Sverige har tillräckliga resurser för att ge alla ett drägligt liv... bara vi fördelar resurserna rättvist!

Vad är en miljon för kungen? En av hans bilar? ingenting egentligen... Vad är en miljon för "vanliga" människor? Jo det skulle vara 1000 kr mer för 1000 arbetslösa... Det skulle vara 1000 familjer som skulle få råd att köpa julklappar till sina barn... Och nästa fråga då... Hur många miljoner skulle vi kunna krama ut kungahuset, kyrkan, bankernas fallskärmar och företagens bonussystem? Hur många människor skulle kunna få ett bättre liv då?


Tänker ni så är det inte så svårt att inse att för en fattig svensk är inte fienden invandrarna utan fienden är de svin som utnyttjar systemet och tjänar pengar på oss vanliga människor!

Presentation

Omröstning

Vilken är bästa jullåten genom tiderna?
 White Christmas
 O helga natt
 Snart kommer änglarna att landa (Lundell)
 A fairytale of New York (The Pogues)
 Feliz Navidad
 Last Christmas (Wham)
 Santa Claus is coming to town (Springsteen)
 Nån annan???

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards