joydivision

Alla inlägg den 20 september 2010

Av Peter - 20 september 2010 14:07

Jag har alltid varit röd... sen jag var 12-13 år har jag alltid varit på den röda sidan... nyanserna har varierat men jag hakade aldrig på klasskompisarna som blev "Modemoderater" på 80talet när det var som mest inne att rösta blått bland unga!


Igår hade vi val i sverige... Hur det valet gick, varför det gick så och reaktionerna delar jag in i olika delar...


Att det blev alliansen som skulle vinna var väl inte oväntat för någon, iaf har jag sett sossarnas nedgång som parti och folkrörelse dom senaste nästan 20 åren... Dom blågröna gjorde många taktiska misstag... Ett av dom största är att låta Mona Sahlin vara partiledare. När undersökning efter undersökning visar att hon är den minst populära partiledaren samt har minst förtroende hos sina egna väljare så bör man som parti lyssna på gräsrötterna! Jag är säker på att med en annan partiledare (gärna en som har en ideologisk bakgrund och som kommer från arbete) hade sossarna haft 36% i årets val... Ett annat stort taktiskt misstag av dom rödgröna var att föra fram Peter Eriksson för miljöpartiet! Han är en självgod arrogant skitstövel som inte klarar av att debattera... Hade man istället låtit Maria Wetterstrand sköta all debattering i TV hade dom rödgröna ytterligare vunnit några procent.

Sen har vänstern konsekvent tagit avstånd från sitt ursprung. Man har slutat tala till den arbetarrörelse som en gång skapade hela vänstern. Numer består socialdemokraterna av broilerpolitiker, jurister och andra högutbildade som aldrig gjort ett riktigt jobb i hela sitt liv. Detta funkar inte. Det finns redan fem borgerliga partier (ja jag räknar dit SD också).. Det behövs inte ett till!
Så summan av kardemumman är att de senaste tre valen har jag allvarligt funderat på om sossarna verkligen velat vinna valen?? Speciellt med tanke på att man genom de senaste åren har valt att ha väldigt impopulära ledare. Den sista riktiga sosseledaren är enligt mig Olof Palme.


Sverigedemokraterna....

Ja under valvaken och imorse möttes man av politiker som skanderade över blockgränserna "Herregud det hade vi aldrig trott..." och "Nu har vi ett kallare sverige". Detta får mig att undra om dom är idioter allihop??? Efter förra valet sa jag direkt "Nästa val kommer sverigedemokraterna in i riksdagen" och fick jag rätt?? jajjemen! Den frågan dom BORDE ställa sig är "VARFÖR kom dom in?"


Jag är totalt emot rasism, nazism och utanförskap. Jag tror också att 99% av folket INTE är rasister MEN, det måste finnas nån sorts måtta på toleransen... Självklart ska vi hjälpa till MEN efter egen förmåga! Ett företag kan inte anställa fler arbetare än företaget behöver bara för att vara snällt, det är samma sak för ett land. I min lilla kommun har de största privata företagen tagit mycket stryk av krisen, ett företag som förut hade över 600 anställda är idag nere i under 100... så är det med flera företag. Jättemånga har blivit arbetslösa och jättemånga kommer flytta från kommunen. Dom få företag som finns kvar och som går bra får mer press på sig att anställa och att gå ännu bättre. Ändå tar kommunen in fler och fler flyktingar... Man kan lätt säga att ingen av dom kommer få jobb inom en ansenlig tid eftersom det inte finns jobb åt alla som blivit permitterade det senaste året. Vari ligger logiken? Att vi ska hjälpa alla tills vi är ruinerade? Eller ska vi försöka bygga upp vår egen infrastruktur, få tillbaks jobben för att SEN hjälpa andra?
Jimmy Åkesson är måhända en för detta nazist och rasist men han talar till folk så folk förstår.. han trycker på de knappar som han vet ger resultat.

Sen att höra våra etablerade politiker sitta och se SÅ förvånade ut är bara patetiskt... Detta kunde vem som helst se komma, och politikerna har spelat SD i händerna genom att bedriva en integrationspolitik som är ett skämt och sen vägra debattera för den. När man inte vill diskutera en sak politiskt så kommer missnöjesgubbarna som ett brev på posten! Undrar hur många arbetslösa jobbare Åkesson vann med sin enkla retorik?? antagligen ganska många!


Svensk politik idag är ett skämt. Spelar ingen roll om man står till vänster eller höger, allt är en enda soppa där politiker beter sig som rockstjärnor, tänker mer på hur dom ser ut inför kameran än på det budskap man ska förmedla!
Vad hände med ord som solidaritet? folkhem? osv... Vad hände med allas lika värde? vad hände med gräsrotsnivån? Jag känner inte igen svensk vänster längre...


Tyvärr är den enda politiker som vet att tala till missnöjda vanliga människor just Åkesson... och nu ska jag göra precis som jag gjorde förra valet, ge en framtidsvision... Då sa jag att nästa val kommer SD in i riksdagen, jag fick rätt... nu säger jag att Nu är dom inne i riksdagen och jag är tyvärr säker på att dom kommer närma sig 10% nästa val. Varför det? Jo för det finns ingen opposition! Det finns inga som kan ta fajten med rasisterna... SD har fått ligga under sin sten och växa i fred tills dom var mogna och starka nog att kryoa fram. Detta är politikernas fel! Politiker som Palme och Lars Werner hade skitit i att se bra ut i TV, dom hade vänt stenarna och dragit fram SD redan i vaggan och avslöjat dom som dom nazister dom då var! Nu är dom etablerade och då är det mycket svårare att bli av med dom!


Ja detta blev en lång, pratig och osammanhängande blogg... jag tyckte bara att jag skulle skriva av mig det spontana såhär direkt efter. Jag kommer säkert återkomma till det i  fler bloggar! Tack du som läste ända ner hit;)



"Let freedom ring" Kanske är dags för en RIKTIG motrörelse utanför dom etablerade partierna!

Presentation

Omröstning

Vilken är bästa jullåten genom tiderna?
 White Christmas
 O helga natt
 Snart kommer änglarna att landa (Lundell)
 A fairytale of New York (The Pogues)
 Feliz Navidad
 Last Christmas (Wham)
 Santa Claus is coming to town (Springsteen)
 Nån annan???

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards