joydivision

Alla inlägg under januari 2009

Av Peter - 13 januari 2009 17:46

Jahapp tjugondag knut... Granen har dock varit utslängd sen nyårsdan... tror att årets gran var den barrigaste vi nånsin haft... Det komiska var att jag sågade itu granen i tre delar och slängde den i skogen bakom vår lägenhet... Igår kom det tillbaksblåsande eller iaf en av de tre delarna... Var julen inte slut? Tydligen inte!


Ibland är det skönt att göra "bokslut"... det finns en del personer som jag bara är glad att slippa... Förut har det alltid funnits en viss saknad när denna personen försvunnit i ett moln av tjurighet men denna gången känns det bara bra... Känns skönt att slippa allt elände som varit genom åren... Givetvis är det delvis mitt fel men fakta kvarstår att man inte kan ha en sund syskonrelation som baseras på att ena personen inte kan ha fel, som bara ser sin egen förträfflighet och saknar all förmåga att sätta sig in i andras liv och problem... Så vad som än händer så känns detta bra! Jag har många bra människor runt mig och faktum är att det för det mesta har varit DU som tagit emot när det passat dig och resten av tiden har det varit "radiotystnad"


Livet går vidare... känns bra såhär... jag känner mig friare än nånsin och jag vet att jag inte har några tacksamhetsskulder till nån... Jag är heller inte beroende av nån annan än min familj... Alltså Åsa och ungarna... Det är ju så det ska vara när man är vuxen... det är med sin "familj" man ska dela sitt liv...

Av Peter - 12 januari 2009 17:32

Ja jäkla så det blåser!! det började inatt och har jäkla fortsatt hela dan... Får väl se hur länge man har ström och telefon...


Idag har det inte hänt så mkt... ett spännande strömavbrott på jobbet är väl dagens stora händelse...


Ikväll hade jag tänkt kolla nån bra film... får se vad det blir... med lite flyt rasar väl strömmen också hehe då får man jaa... vad får man då? spela akustsisk gitarr? Läsa? dricka vatten? ja nåt blir det säkert!!


nej nu har jag ingen fantasi kvar...

Av Peter - 11 januari 2009 18:29

Tänk att jag glömde blogga igår!! konstigt konstigt!!


Jag har ägnat drygt två dagar åt nya datorn... försökt installera det jag behöver.. återskapa tappad info... försöker få Vista att likna XP så mkt som möjligt och det börjar arta sig lite hehe


En del människor verkar vara totalt besatta av att alltid ha rätt... Visst, jag gillar inte att ha fel men jag kan acceptera att jag har det... Det som fascinerar mig är att det finns människor (i min omedlbara närhet) som är så Gung ho envisa och så självupptagna att dom hellre offrar relationer med sin egen familj än att inse att dom faktiskt har fel!


Man lär sig saker på resan genom livet... (hmm antagligen inser man att man ör fullärd ungefär 5 hundradelar innan man sparkar hinken/gödslar maskrosorna/tar ner skylten) En av dom sakerna jag har lärt mig på senare tid är hur viktigt det är att man kan ta ett nej, att man kan acceptera "det går inte för vi har inte råd/tid" när det gäller saker man tänkt göra... Jag är en stark anhängare av tesen "motgångar härdar och gör dig till en bättre människa" och framför allt gäller det barnen... Våra ungar har inte fått mycket... vi har gjort vårt bästa för att ta med dom på saker dom har velat men lika många gånger har dom fått stå tillbaka för att vi kanske inte har haft råd att åka på just "den" konserten... det känns skönt att veta att dom klarar av att ta det... att jag inte behöver vara rädd för att säga "om vi kan ska vi åka på sweden rock i sommar".... Dom vet att om vi har pengar så åker vi.... Tyvärr är det inte alla som gör så... och som sagt... att gå genom livet med inställningen "Jag får allt jag pekar på" är inte bra... speciellt inte för barnet i fråga!


Nej färdigbetraktat för idag! Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är väldigt nöjd med mitt liv.... jag har två barn som klarar sig bra, har kompisar och intressen... Jag har en fru som finns där och som jag finns för och vi har det bra tillsammans i familjen... vi skulle kunna flytta till Kiruna idag och klara det utmärkt för vi är självständiga!


Man ska leva i första hand för sin egen familj... sen kommer släkt och vänner.... det är min inställning! Ska jag hitta på nåt så är det i första hand med frun och barnen och i andra hand med alla andra! hehe så ska det minsann vara!!

Av Peter - 9 januari 2009 18:43

För många många år sen fanns det ett underbart operativsystem till datorer som hette MS-DOS.... Det var ett textbaserat system som byggde på att man var tvungen att veta vad man pysslade med innan man satte sig vid datorn...

Idag har vi Windows vista... åratals utveckling har lett fram till detta... ett operativsystem som en utvecklingsstörd apa i koma kan klara av! Hur går då detta till? JO med hjälpmedel animationer, självskrivna funktioner och en jävla röra!


Idag har jag köpt mig en ny dator (ja jag borde gjort det för ett halvår sen, hade jag gjort det hade jag sluppit att tappa varenda jävla bild jag tagit de senaste två åren samt massa bra program filmer och mp3)... Hursomhelst så ligger det Windows vista på denna dator... annars hade jag nog gillat den 100%... nu gillar jag den bara 90% hehe... men å andra sidan gillade jag inte XP heller från början!

Av Peter - 8 januari 2009 22:18

JAG HAR INTE BLOGGAT IDAG!!!! shit pommes!! vad göra?? panik... berätta om dagen??? men det har ju inte hänt nåt?? Jag har jobbat... det var kallt på jobbet... frös om foten... tog på mina duntofflor (ja jag vet... gay gay men fan... dom är sköna och dom hjälper mina små fossingar att hålla värmen! sen jag bröt foten fryser jag konstant om ena foten vilket kan kännas schizofrent...en varm och en kall fot) hmmm vad jag har mer gjort? sålt två saker på tradera?? intressesmurfarna hoppar upp och ner till dom dör av överansträngning!

Nej jag nöjer mig med att skriva att jag älskar min fru, jag älskar mina barn och att jag är sprudlande glad!!


over and out från tåsseboda!

Av Peter - 7 januari 2009 18:50

Ja eller Winnerbäck-dag.. båda delar funkar lika bra nu tycker jag!


Nu har man börjat jobba lite så smått.. Känns ju helt ok.. ungarna behöver tillbaks i skolan tror jag! Dags att vända dygnet för dom små liven tror jag bestämt!


Jag är sugen på att åka nånstans.. vart somhelst... bara bort ifrån Torsås... känns som jag har avtjänat min Torsås-tid... jag borde bli frikänd för gott uppförande hehe... Vad sägs om Stockholm? jo det hade varit skoj..


Nej fan... nu ska jag nog titta på macken och domna bort en stund...


"Min lust är fri men min frihet är bakom galler"

Kloka ord... vad hjälper det att vara fri om ens frihet är inlåst? inget alls antar jag...

Av Peter - 6 januari 2009 15:14

Ja det blir man ju ibland... men men... inte mkt att göra åt... Vissa dagar ska man väl bara vara seg!


Nåväl... skolor och sånt börjar i övermorgon, jobbet börjar på allvar igen imorgon och det ska bli skönt att allt börjar bli som vanligt igen!


trist dag... inte mkt att berätta haha...

Av Peter - 5 januari 2009 14:14

Ja... nu har jag gått igenom så gott som alla gamla backup-skivor... frågat folk och kollat runt på diverse ställen där mina bilde kan ha hamnat och jag tror jag kan sammanfatta eländet... (förstagångsläsare hänvisas till de två inläggen närmast innan detta)...


Vad jag har lyckats åteskapa är:
En hel del av musiken som jag som tur var hade lagt på skivor, dessutom har jag ju de flesta skivorna orginal...

Dom flesta viktiga dokumenten jag gjort under året fanns också på skivor...

Bilder äldre än ett år har jag också lyckats hitta tack vare att jag bränt ut många på skivor samt lagt på telias säker lagring...


Vad jag lyckats tappa är en del:

Så gott som alla bilder jag tagit det senaste året och en stor del av bilderna året innan... Dom hade jag inte bränt ut utan låtit ligga på två hårddiskar....

En hel del gammal mp3musik som jag inte tagit backup på...

Några dokument skapade det senaste året....


Sammanfattar man det så får man väl säga att jag ändå haft en del tur... det jag saknar mest är väl bilderna från sommarens konserter... winnerbäck, miss li, sofia karlsson sweden rock och caj karlsson... men men... jag hade en del kvar på facebook som jag kunde kopiera hem.. tyvärr in mindre storlek....


I övrigt går livet sin gilla gång... jag tror jag fått fram lite hur jag tänker till personer det berör... och jag hoppas dom har fattat hur jag kommer agera framöver... Det får vara slut med att "knyta näven i fickan" och framför allt slut med bråkande som inte leder nånstans... I framtiden tänkte jag inte bara skälla, jag tänker även fullfölja det jag säger!

Jo 2009 känns som ett bra år... hoppas bara det fortsätter så!

Presentation

Omröstning

Vilken är bästa jullåten genom tiderna?
 White Christmas
 O helga natt
 Snart kommer änglarna att landa (Lundell)
 A fairytale of New York (The Pogues)
 Feliz Navidad
 Last Christmas (Wham)
 Santa Claus is coming to town (Springsteen)
 Nån annan???

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards